Siste oppdatering om koronasituasjonen og undervisning

Alle de videregående skolene i Asker og Bærum er på rødt smittenivå. Det betyr at elevene kan være på skolen i begrensede grupper. Vi oppdaterer denne saken forløpende.

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol - Klikk for stort bilde Shutterstock

Rødt nivå på Valler

Vi starter opp igjen med ordinær undervisning på Valler fra og med onsdag 11.november. MEN ved rødt smittenivå er det bare grupper av elever som kan være på skolen samtidig. I tillegg må vi være ekstra oppmerksomme på å unngå trengsel, holde 1 meter og ha god håndhygiene.

Vi har lagt en rullerende plan for de neste ukene, der kun ett trinn er på skolen og har undervisning på de enkelte dagene. De to andre trinnene har digital hjemmeundervisning denne dagen. Slik vil vi ha ca. 200 elever inne, mot normalt nesten 600.

Det er svært viktig at elever melder fra til faglærer dersom de ikke kan følge undervisningen på skolen eller digitalt. Dette får vi til sammen!

Oppstart og plan

Onsdag den 11.november startet vi opp med fagdag for enkelte grupper. Torsdag 12.november var det undervisning på skolen for Vg1, fredag 13.november for Vg2 og mandag 16.november for Vg3. Slik fortsetter rulleringen.

Smittesituasjon på Valler

Vi er i løpende dialog med kommuneoverlegen i Bærum om smittesituasjonen, og hvor lenge vi må være i rød beredskap.

Torsdag 19/11 fikk en person i skolens ledelse påvist positiv covid-19 test. På bakgrunn av arbeidssituasjon og nærkontakter har smittesporingsenheten ikke iverksatt karantene på andre ansatte eller elever. På mandag 24.11 og tirsdag 25.11 fikk to elever på Vg3 påvist covid-19. Her har ca. 20 elever blitt definert som nærkontakter og kommet i 10-dagers karantene.

Last ned planen for uke 46-51 her (PDF, 652 kB)